Ik ben Kune, gedoopt als Kune Henriette Christina Elisabeth Lutgard Maria Magdalena, en daardoor al vanaf het prille begin gezegend en beschermd door mijn voorouderlijke moederlijn.

Ik ben geboren in Gent, afkomstig van Limburgse ouders, opgegroeid in Antwerpen stad, gestudeerd en blijven hangen in Leuven om dan sinds 2008 te belanden in het Pajottenland. Dus thuis in heel Vlaanderen, maar eigenlijk voel ik mij een kind van de wereld, Pachamama.

Kune Thysen

+32 495 993425

Kroonstraat 9

1755 Gooik

Als kind had ik een passie voor architectuur en magie. Ik bouwde voortdurend vanalles en nog wat, van kampen tot kastelen met blokjes. Ik hield van goochelaars, Tita Tovenaar, sprookjes en Disney, later Harry Potter ea. Daarnaast had ik al vroeg een bijzondere band met de dood en mijn intuitie, al begreep ik er toen nog niets van.

Tijdens mijn rationele jaren heb ik als ir-architect 15 jaar gewerkt in de restauratiesector. Ik beleefde het als talloze afgeleefde constructies nieuw leven inblazen: van kerken, kloosters en begijnhoven tot culturele centra, horeca en nieuwe woonwijken. Ik deed het werk met hart & ziel

Op mijn 39e, mede door de ziekte van mijn echtgenoot Mark heb ik het roer omgegooid, de rationele architectuurwereld ingewisseld voor mijn tweede passie: (natuur)geneeskunde. Van het restaureren van vervallen gebouwen naar het helen van de ongezonde mens. Liefst grondig, van meet af aan, back to basics… Hier ontstond mijn liefde en passie voor selfhealing, onze zelfgenezende kracht.

De ingenieur in mij voelde al snel voeding in de quantumfysica, voor mij de wetenschap achter de magie, oosterse therapieen en het sjamanisme. Ook al zullen velen van jullie vinden dat het mystieke en magische niet verklaard dient te worden, mij heeft het geholpen en gesterkt in mijn geloof. De wonderen zijn de wereld niet uit en wonderbaarlijke genezingen ook niet, zoals ik diverse keren kon ervaren met Jérome, Peter en Frank.

Van de natuurgeneeskunde heb ik de vruchten geplukt van de bio-energetische voedingsleer die heel heilzaam voor me was en nog steeds is. De natuurgeneeskunde met zijn 4-elementenleer is een zinvolle europese equivalent van de oosterse geneeskunde, maar ik miste hierin het werken met energie, het niet-tasbare en onzichtbare.

Daarna volgde ik diverse opleidingen in soundhealing, sjamanisme, intuitieve ontwikkeling, danstherapie en last but not least een dromenopleiding bij Itip in Nederland. Dankzij Marijn & Juanita ontdekte ik in de Season Shift mijn aangeboren talent in dromen en de droom als inwijding. Bij Itip leerde ik vervolgens dromen te duiden, en te werken met dromen voor inzicht en heling… Ik zie het graag als mijn ander werk in dit leven: de droomarchitect of dromendokter? ;-)

Ja, de architect in mij blijft bruisen. In 2020 kreeg ik het inzicht dat ik opnieuw met mijn talent als architect aan de slag wil (zoals je in de blog kan lezen). Het universum bood me een mooie kans om in de organisatie van Architecten Zonder Grenzen te stappen. Van hieruit kan ik mijn wens om zielsarchitectuur naar de wereld te brengen vorm geven. Ik doe het alleszins opnieuw met hart en ziel :-)

Sinds enkele jaren brouw ik ook cacao voor Marijn & Juanita op de Heartbeat en cacao-events, met de cacao als medicijn om je hart te openen. Dat vindt de alchemist in me best fijn! Al van kindsaf hielp ik mijn moeder in haar apotheek bij de bereidingen van pillen, zalven, siropen en poedertjes. Ik bereid nog steeds thuis allerlei kruiden, sapjes en smeermiddeltjes, kweek aloe vera, kruiden, bloemen en beheer een grote tuin met bessen en fruitbomen.

Bijna alles van wat ik geleerd en ervaren heb heeft zijn steentje bijgedragen aan mijn geloof in selfhealing, onze zelfgenezende kracht die we allemaal in ons hebben. Bij deze deel ik het graag met jullie! :-)

Oha