Ik ben een architect in hart en ziel en zal dat altijd blijven…

Vorige week kwam ik in een visualisatie tot de ontdekking dat ik hoe dan ook een architect blijf, dat het mijn grootste droom is om een architect voor de wereld te zijn. Geen commerciele architectuur zoals we die alle dagen zien in onze westerse maatschappij, wel meer bezielende architectuur, fundamenteel en aards, mooi in eenvoud of authenticiteit.

Ik wil me dienstbaar maken en mijn bijdrage leveren aan een wereld met shelters en constructies die goed zijn voor mens én moeder aarde, bouwen in eenvoud, met natuurlijke en plaatselijke materialen, met respect voor mens en omgeving.

Het is mijn droom om te reizen naar alle uithoeken van de wereld, me onder te dompelen in allerlei culturen en bouwwijzen, kijken waar de noden zijn en dan vanuit mijn ervaring en kennis een zinvolle bijdrage leveren. Hoe dat er concreet moet uitzien weet ik nog niet maar ik kreeg wel tranen bij deze gedachten (en nu weer). Wellicht ook door het besef dat ik 10 jaar geleden mijn job heb opgegeven in de restauratiesector, en daarmee schijnbaar mijn droom niet heb kunnen verwezenlijken. Al is wat ik nu wil doen niet meer wat ik toen dagelijks deed. Het was me toen wel al duidelijk dat een job in de banale belgische architectuurwereld niet voor mij is weggelegd.

Ik wil gewoon bouwen voor mensen, zielsarchitectuur of hoe je het ook wil noemen. Ik droom er ook heel vaak over ‘s nachts. Het zit zo in me gebakken.

Dat wil niet zeggen dat ik niets meer wil verwezenlijken in Belgie, maar niet meer volgens de klassieke commerciele principes. Tips en suggesties welkom! Ken je een project in de derde wereld waar architecturele ondersteuning nodig is? Dan hoor ik het graag J Heb je een droomhuis voor ogen, of weet je niet hoe eraan te beginnen of waar te zoeken? Spreek me aan, dan kunnen we samen je droom uitwerken. Hoe zotter of onbestaander de ideeen hoe liever ;-) Het is voor mij een mooie uitdaging om dromen realistisch te maken. Je droom kunnen verwezenlijken, daar draait het om.

Dankjewel Frank, Koen, Marleen, ingrid, Joris om de voorbije dagen, weken, maanden me terug attent te maken op mijn diepste verlangen en dromen. Dankjewel Mark, papie, Depoorter, Hugo, Francis om altijd in me te hebben geloofd! Dankjewel Annemie voor de kans die je me wilde geven! Dankjewel mamie voor je onvoorwaardelijke steun!

Vanaf mijn 2 jaar bouwde ik al met vanalles en nog wat, op ware grootte en in het klein. Op mijn 5 jaar stond ik ipv de speelgoedwinkel uren voor de immowinkel naar plannen te kijken. Een paar jaar later heb ik een boten cataloog van A tot Z uitgeplozen om de beste boot uit te zoeken voor mijn vader… hetzelfde voor vakantiehuisjes enz. Ik kan me nog alle huizen waar ik gewoond en verbleven heb vanaf mijn 2 jaar (en dat waren er toen heel wat) nog herinneren én uittekenen… Ik heb er nooit echt bij stil gestaan, maar zie nu wel wat het universum me al van bij mijn geboorte heeft willen duidelijk maken. Kune, ga de wereld in! Bouw, creeer en maak je dromen waar! Dat is je missie!

Oha

Dankjewel ook Adinda, Sabrine, Sabrina, Stijn, Kwint, Annemieke, Johannes, Iris,Juanita, Marijn… voor jullie bewuste & onbewuste, grote & kleine bijdragen in dit proces, in real-time of in dreamtime!