Het leven zit vol betekenissen…
Wat rondom jou gebeurt in je dagelijks leven heeft een gelijkaardige symboliek als wat je treft in dromen.

Zo ook mijn vondst van 2 stenen in de Sinai voorbije week.
Ik vind ergens onderweg een steen die op het eerste zicht niet bijzonder is, maar ik zie er wel een hart in. Een uur later vind ik een tweede simpele steen, met weer een hart in. Ook deze neem ik mee.

Wat verder vinden we fossielen, kleine sterretjes deze keer… Mijn bedoeienennaam Nesma betekent shining star. Ik voel me als een ster in mijn favoriete woestijn temidden fijne mensen.
Later in het kamp haal ik de stenen uit mijn zak en leg ze op tafel, (omdat ze te zwaar waren voor mijn handtasje). De volgende ochtend vind ik de stenen terug aan het vuur, maar nu liggen ze op elkaar. Blijkbaar vormen ze samen één geheel, onopvallend maar mét een verborgen hart. Wow!

Ik kan mijn ogen niet geloven. Deze stenen lagen vele meters uit elkaar! Nu blijken ze één geheel te vormen. Mijn beleving voelt als een droom. Dit lijkt voorbestemd.

Voor mij betekent het: in de Sinai geniet ik van het alleen zijn. Ik voel hier weinig specifieke één-op-één verbinding met mijn partner, maar wel met het geheel en de natuur. Het al-één zijn. In een onmetelijk decor, met fantastische mensen rondom. Op eigen kracht rotsen en canyons beklimmen. Alleen slapen onder de sterren, en wakker worden met de eerste zonnestralen. Ik geniet verder met volle teugen, ook nu nog.
Ik heb de stenen mee genomen. Ze zijn mooi elk op zich, soms liggen ze samen en soms schitteren ze elk apart. <3

Heb je ook interesse voor deze trip naar de Sinai?

Teruggaan naar de essentie. Zijn. Leven in en op het ritme van de natuur…
Geef me dan een seintje. Elk jaar ga ik opnieuw naar mijn favoriete woestijn en zijn bewoners voor een nieuwe beleving.
Inshallah!

Een trip naar de Sinai woestijn…
Het is thuiskomen met jezelf, teruggaan naar de essentie. Zijn.
Samenzijn met moeder Aarde en haar bewoners, leven in en op het ritme van de natuur.

Onze bedoeienen delen hun natuurlijke rijkdom en wijsheid met veel liefde en gevoel.
Ze zorgen voor heerlijke verse maaltijden, prachtige en uitdagende wandelingen, klimmen en klauteren door canyons, zingen en dansen rond het vuur in een warm kamp, slapen onder duizend-en-één-sterren…
Verstand op nul en voelsprieten aan. Alle zorgen van thuis vergeten, zo kan je dieper zakken naar je kern. De joy en het zijn. Zijn in het hier en nu.

Deze trip is goud waard. Je komt er helemaal herboren van terug. Vraag maar aan Geert, An, Aart en alle anderen die erbij waren. Zo ook mijn kinderen die telkens weer terug willen.
Welkom! Marhab!

Nesma - Kune