Driekoningen… Wijzen uit het Oosten, boodschappers met geschenken. Zo kreeg ik deze nacht in mijn droom deze boodschap van mijn voorouders…

Voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

Beste aardbewoner,

We leven al duizenden jaren met miljoenen viussen, bacterien en andere micro-organismen. Waarom zou dit ene virus ons dan ineens zoveel kwaad kunnen doen? Het bestrijden of uitroeien is zinloos en werkt niet, maar we kunnen wel ons zelf extra wapenen of sterker maken. Hoe doen we dat?

 1. Leef gezond! Eet gezond! Dat wil zeggen, eet vers, puur en licht. (Zeker nu de resto’s gesloten zijn heb je de kans om voor echte ongeraffineerde voeding te gaan) Drink veel water, dat is goed om je cellen te spoelen en het bindweefsel soepel te houden.
  Beweeg zo veel mogelijk, neem de trap ipv de lift, de fiets ipv de auto,… Beweging kan sporten zijn, maar ook wandelen, werken in de tuin of in huis, spelen met kinderen… Beweging buiten geeft ook beweging in je lichaam, laat alles stromen, is goed voor de bloedsomloop en om afvalstoffen af te voeren. Ga veel naar buiten, het liefst in de natuur. Verlucht je huis dagelijks met open raam of deur, niet met complexe ventilatiesystemen. Zuiver je longen met verse lucht, en laaf je aan zonnestralen! Wij zijn immers lichtwezens. Zonlicht is pure essentiele voeding! Planten gaan dood zonder zonlicht, wij ook.
  Ga op tijd slapen! Geniet van de fysieke rust voor je lichaam en je geest. Te weinig slaap is een doodsteek voor depressie, burn-out, alzheimer en andere auto-immuunziektes. Te weinig slapen doet ook een aanslag op je feel-good-hormoon Serotonine.
 2. Laat je niet vangen door angst! Media en politiek zijn pionnen in het grote wereldspel van Big Pharma & brothers. Angst is een slechte raadgever! En angst maakt je ziek! Wat je tegenwoordig via diverse media meekrijgt is gebrand op het versterken van de angst. Ik ben ervan overtuigd dat angst en opgelegd isolement in deze pan-demie meer doden en zieken veroorzaken dan het virus zelf. Zet je TV uit en mijd teveel nieuws. Kijk liever bewust naar een film die je raakt, dan naar de zoveelste nieuwsuitzending. Luister bewust naar muziek die jij kiest, geen radio met eindeloos geleuter en negatief nieuws. Kies bewust voor media met een fijne of positieve boodschap. Laat negativiteit en indoctrinatie ver naast je, en luister naar je eigen intuitie. Geloof in jezelf, vertrouw je gevoel en volg je hart!
  Zing uit volle borst. Zingen maakt je blij, laat je cellen trillen, verdrijft de angst (denk maar aan Sneeuwitje in het Bos). Het maakt niet uit of het vals is, vroeg of laat zal het goed klinken. In de douche, de auto of toilet kan niemand je horen, en deze ruimtes zijn goeie klankkasten om de frequenties te laten resoneren. Kies liedjes die je raken, op je gevoel, met een fijne boodschap.
 3. Denk positief! Think positive! Focus op de positieve dingen in het leven, dingen die je blij maken, hoe simpel ook. Muziek luisteren, zingen, dansen, schilderen, creatief bezig zijn, in de natuur zijn, spelen met kind of dier, zorgen voor iemand die hulp kan gebruiken… Het maakt niet uit wat het is, als je er maar blij van wordt (en anderen er geen schade mee berokkent). Laat je hart spreken! Geef eens iemand een compliment of maak iemand blij! Iemand een glimlach of een hand bieden kost niets. Wellicht zal je spoedig hetzelfde ontvangen… What you give is what you receive :-)
  Bewonder regelmatig jezelf. Spreek elke dag in de spiegel 7 dingen uit waarvoor je fier op jezelf bent, zo leer je jezelf graag te zien. Vergeef elke dag jezelf voor de fouten die je maakt, spreek ook dat uit in de spiegel. Niemand is perfect! We zijn allemaal mens om één en ander te leren op aarde, en fouten maken hoort daarbij.
 4. Versterk je immuunsysteem! Zoek je mensen zorgvuldig uit, voel goed wie wanneer met jou resoneert, maak contact, knuffel of doe wat voor jullie beiden goed voelt. Het versterkt je immuunsysteem en maakt je minder vatbaar voor allerlei virussen en bacterien. Vermijd ontsmettinggels en mondmaskers. (Alcoholgel tast de beschermlaag van je huid aan. Was liever je handen grondig met water en een schrobber of gebruik wat neutrale zeep. Mondmaskers belemmeren dat je frisse lucht binnen krijgt en je eigen afvalstoffen weer inademt.) Dus ga naar plekken waar je geen maskers moet dragen en adem vrij. Tot voor kort waren we vrije mensen die vrij konden denken, doen en laten. Het is hoog tijd om die vrijheid weer te ervaren!
  Wees niet bang van mensen. Wij, onze generatie, hebben het al decennia lang overleefd met elkaar, kussend, knuffelend, handen gevend, … ondanks allerlei griepvirussen en dito.
 5. Zelfzorg is een must! Word je toch ziek of voel je je slapjes, zorg dan goed voor jezelf. Heb je koorts, neem dan niet te snel koortswerende middelen, maar pas vanaf 39° of enkel om te kunnen slapen. Heb je pijn, neem dan niet direct pijnstillers, maar ga rusten en ziek uit. Het zijn signalen van je lichaam, dat je gas moet terug nemen en rusten. Zo doen dieren in de vrije natuur dat ook. Weet dat meer dan 95% van alle aanvallen op ons lichaam (denk maar aan wondjes, blauwplekken, insectenbeten, verkoudheden, buikgriepen…) nauwelijks door ons worden opgemerkt en zichzelf oplossen, door ons zelfhelingsysteem. Een gezond lichaam is ongelooflijk wijs en veerkrachtig om aanvallen op te vangen, maar we moeten wel leren weer contact te maken met ons lichaam en ernaar te luisteren. Neem eerst zelf de verantwoordelijkheid over je gezondheid voordat je ze in handen legt van een dokter. De medische gezondheiszorg is overbelast omdat wij te vaak voor kunstmatige oplossingen buiten onszelf gaan zoeken. Medicijnen waren ooit heilzame kruiden, nu zijn het chemische formules met veel nevenwerkingen.
 6. Kies voor dat wat jou voedt! Wat geeft jou energie? Voel goed wie of wat jou energie geeft, en laat dat wat jouw energie weg zuigt zo veel mogelijk terzijde. In geval dat je werk zou zijn, bedenk dan dat je slechts 8u hieraan gebonden bent en daarnaast 16u vrij kan kiezen om niet met dat energieslopende werk bezig te zijn. Het maakt niet uit met wie of wat je doet, als het je maar energie geeft en levensvreugde. Ga naar buiten, stamp op de grond, dans, ploeter met de handen in de aarde, speel met water of klei…. Schrijf boodschappen in je creaties of spreek ze luidop uit, zo stuur je ze de wereld in, werk je met intentie en geef je het energie. Live your life in JOY… ENJOY!
  Geef ook eens een cadeautje aan jezelf! Gegarandeerd dat het iets is dat je graag wil hebben. Heb je niet het geld of iemand om mee uit te wisselen, neem dan een lekker warm bad of geef jezelf een massage met olie, rol over tennisballen onder je schouderbladen, … Massage van je handen of je voeten, duimen over de energiebanen of een zachte streling over je huid doen al wonderen. Met 2 is het dubbel zo leuk. Wij mensen zijn sociale wezens en hebben contact nodig. Wist je niet dat baby’s makkelijker sterven als ze niet geknuffeld worden?
 7. Last but not least, maak contact met je dromen! :-) Er zit een schat aan verborgen informatie in onze dromen. Ze zijn onze emotionele heling, elke nacht opnieuw, gratis en voor niks. Je kan ze ongemoeid laten zoals een ongelezen boek, ofwel trachten ze te herinneren, de taal en symbolen te begrijpen, en inzichten diep te laten doordringen in je dagelijks leven. Dromen brengen ook licht op je schaduwkanten en wat je te doen hebt in dit leven. Het helend potentieel van dromen is oneindig. (Wil je graag de droomtaal leren of inzicht in je dromen? Dan help ik je graag verder :-)

Voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

Oha