Waarom een website rond self-healing? Self-healing is onze zelfgenezende kracht die we allemaal in ons hebben. We kunnen deze kracht negeren of tegenwerken door ongezond te leven, of we kunnen het een handje toesteken en onszelf eren. Aan ons de keuze...

Dit is een website rond self-healing. Ik pretendeer zeker niet dat ik dé wijsheid in handen heb. Integendeel, ik geloof niet dat er een allesomvattende therapie bestaat. We zijn immers allen verschillend. Wat voor de ene goed werkt heeft voor de andere nauwelijks effect. Daarom geef ik hier een samenvatting van technieken en therapieen die voor mij een wereld van verschil maken tussen ziekte en gezondheid, tussen eigenwaarde en zelfkritiek, tussen leven en geleefd worden. Ik heb ze allen stuk voor stuk aan den lijve ondervonden, en vanuit die expertise deel ik graag met jou mijn ervaringen.

Alle hier beschreven theam’s zijn gebaseerd op self-healing, of te nog onze zelfgenezende kracht die we allemaal in ons dragen. Het is aan ons om te beslissen of we die optimaal willen benutten, dan wel ons lot liever in handen van artsen en andere therapeuten leggen. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil de toegevoegde waarde van artsen, therapeuten en specialisten niet onderkennen, maar het is goed voor onszelf, onze eigenwaarde en onze dure gezondheidszorg om ons welzijn maximaal zelf in eigen handen te nemen, en onze eigen verantwoordelijkheid te dragen.

Dat is goed voor onze gezondheidszorg, in de zin van, zo belasten we artsen en ziekenhuizen niet nodeloos met allerlei zaken die we makkelijk zelf kunnen aanpakken, als we er maar in geloven.

Self-healing is complementair aan traditionele geneeskundes. Traditionele geneeskunde is goed en nodig als we de teugels kwijt zijn of om één of andere reden externe hulp nodig hebben. Self-healing is wat we permanent of regelmatig doen op eigen basis om ons fit & gezond te voelen, vrij en blij.

Als we er maar in geloven… De kracht van placebo is niet te onderschatten, de vele onderzoeksresultaten bevestigen dat. Maar bovenal maakt het een verschil voor onszelf. We geloven meer in onszelf, hebben meer zelfvertrouwen, versterken ons immuunsysteem, gaan blijer en vrijer door het leven… voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat wil niet zeggen dat iedereen zo door het leven kan walsen, helaas. Maar wat we zelf kunnen doen en bijdragen aan onze gezondheid is al mooi meegenomen. We kunnen veel meer dan we zelf denken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Geloof in jezelf! Vertrouw je gevoel! En volg je hart <3

Kune