Voedingsleer voor een gezonde geest in een gezond lichaam, voor het welzijn en een sterk immuunsysteem. Dat is zeker zinvol in deze tijden van angst, 5G, Corona en andere belagers van ons welzijn.

In een reeks artikels leg ik de achterliggende gedachte van de bio-energetische voedingsleer uit volgens de principes van de natuurgeneeskunde, in combinatie met handige vuistregels, makkelijke receptjes en praktische tips. Het is ook de filosofie achter de kookkunst van Pascale Naessens. Mijn doel is om te schrijven voor iedereen, ook voor leken die weinig of geen kennis hebben van biologie of geneeskunde.

Hoewel velen dit zien als een manier om af te vallen, ligt mijn focus op een gezonde geest in een gezond lichaam. Een allesomvattend dieet bestaat niet want iedereen zit anders in elkaar, maar we stammen wel allen af van dezelfde soort “apen”. Het gaat erom jezelf “alive and kicking” te voelen, fit en levenslustig.

Jawel, we kunnen onszelf veel fitter en gezonder eten dan we denken. Dit is dan ook één van de basis-therapies voor self-healing.

Ik heb dit document al enkele jaren geleden geschreven op vraag van vrienden en familie die me vroegen om één en ander wat ik vaak tussen de soep en de pattaten deelde met hen eens op papier te zetten.

Er worden hierin wel wat oude Westerse eetgewoontes onderuit gehaald of weerlegd, maar wie Pascale Naessens ea kent & smaakt weet dat er heel veel lekkere alternatieven zijn die ons lichaam niet nodeloos belasten.

Dus gebruik je gezond verstand en eet je alvast fit en gezond. ;-)

Benieuwd naar meer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (nog in aanmaak) of geef me alvast een seintje.

Veel leesplezier!

Kune@droomark.be